100procent-logo

Bakgrund:

Dopning är idag ett problem. Inte bara inom elitirotten utan i hela vårt samhälle. Färska undersökningar visar på en allt mer liberal syn på användandet av dopingpreparat. Oroväckande är också det faktum att användandet inte bara syftar till att nå idrottsliga framgångar utan till exempelvis byggandet av en muskulös kropp, ökad sexuell förmåga och förmågan att begå grova brott.
Norrbottens Idrottsförbund har i många år jobbat aktivt med antidopningsfrågor, då främst med inriktning mot idrotten. Vi har dock alltid haft en tanke på att försöka jobba mer med problemet ur ett folkhälsoperspektiv. Därför startade vi i samverkan med bl.a. polisen i Norrbotten och Länsstyrelsen Norrbotten antidopingprojektet S.A.N.N – Samverkan.Antidoping.Nätverk.Norrbotten.
Med S.A.N.N ville vi genomföra en kartläggning av dopingproblemet i Norrbotten. Vi ville också genomföra utbildningar till de som kom i kontakt med dopningsproblemet t.ex. träningsanläggningar, landsting, polis, skola, idrotten och andra aktörer.

Mer info

VITTANGI SK

ingår i nätverket 100 % ren hårdträning i Kiruna kommun och har gemensamma medlemsavtal där det klart framgår hur vi arbetar om och när det skulle uppdagas att vi har medlemmar som har dopat sig.