Kopparrajden

Kopparrajden är ett samarrangemang mellan Vittangi Sportklubb (VSK) och Svappavaara Allmänna Idrottsförening (SAIF). Loppet går mellan Svappavaara och Vittangi, längs vissa delar går banan längs med E45:an mot Vittangi och det är lätt för vänner och familj att följa loppet längs vägen.

Tävlingsregler enligt Svenska Skidsportsförbundet.

Sträckor, starter och klasser

SträckaKlassStartFöranmälanEfteranmälan
28 km.TävlingsklassSvappavaara, vid sporthallen150 kr.200 kr.
11 km.DH 13, samt motionärerSuptallen, mellan Vittangi och Svappavaara. Motionärer startar 15 min. efter tävlingsstart.120 kr.170 kr.
3 km.DH 9-12, yngre åkare utan tidtagningSkidstadion Vittangi100 kr.150 kr.
700 m.DH 8, ingen tidtagningIdrottsplatsen i Vittangi50 kr.50 kr.

Bindande föranmälan med betalning.

Efteranmälan + 50 kr. på samtliga sträckor utom 700 m. Efteranmälan senast 1 timme före start på respektive kansli kl. 8.00-10.00. Funktionärerna tar med nummerlappen till starten om du inte har hämtat ut den.

Vid frågor kontakta Vittangi SK:s kansli

Betalning

VSK:s Plusgiro: 48 40 62-5
Swish: 1234 122 677
Kontant betalning på respektive kansli.

Kom ihåg att skriva namn, ev. klubb och för vilken distans betalningen gäller.

Start och mål

Start för respektive sträcka enligt tabell ovan. Målgång för samtliga sträckor vid idrottsplatsen i Vittangi.

Starttid

Klockan 11:00

Gemensam start på alla startplatser utom DH 8, 700 m. som startar kl. 12.00.

Busstransport från Vittangi till starten i Svappavaara avgår kl. 9.15. Bussen går tillbaka till Svappavaara efter tävlingens slut.

Teknik

Klassisk stil gäller på alla sträckor.

Priser, spurtpriser och medalj

Medalj utdelas till alla som fullföljer loppet. Placering 1-3 på samtliga distanser får pris. Alla barn upp till 12 år får pris.

Spurtpris för snabbaste dam och herre på sträckan 28 km. vid Suptallen (efter 16 km.).

Prisutdelning i Sporthallen i Vittangi, tiden anslås på plats. Priserna som inte hämtas under prisutdelningen tillfaller arrangörsföreningarna.

Servering av fika i sporthallen i Vittangi och hamburgare vid målgången.

Med reservation för ev. ändringar.

Loppet är en del av Vittangiklassikern

Läs mer här: Vittangiklassikern