Vittangiklassikern

Vittangi-klassikern-logga

Det är många som drömmer om att göra En Svensk Klassiker. Springa, cykla, simma och skida jättelångt, på olika platser runt om i Sverige.

För att erbjuda ett mer överkomligt alternativ till En Svensk Klassiker har vi skapat Vittangiklassikern. Nu kan du skida, springa och cykla ganska långt, men i Vittangi istället för att åka runt hela Sverige.

Vittangiklassikern fungerar på samma sätt som En Svensk Klassiker. Du måste göra loppen i följd under ett år, däremot behöver de inte utföras under samma kalenderår. Börja med det lopp du tycker bäst om eller tvärt om.

Lopp som ingår

6 juniloppet (löpning/gång), 15 km
Mellanälvsloppet (cykel), 75 km
Kopparrajden (skidor) 28 km eller funktionärsrajden 28 km

När du har genomfört alla tre loppen inom ett år, meddelar du det till kansliet och får ett numrerat diplom för din insats.  Du har även möjlighet att köpa en t-shirt med Vittangiklassikerns logotyp, som minne av din insats.

Friskvårdssatsning på arbetsplatsen

Att genomföra en Vittangiklassiker är ett bra mål och får dig att hålla igång under hela året. En sammansvetsande satsning för arbetskamraterna. Fråga din arbetsgivare om anmälningsavgifterna till de olika loppen kan betalas med friskvårdsbidraget.


miniklass-banner

Miniklassikern

Barn har möjlighet att göra en ”Miniklassiker” med sträckor anpassade efter barnets ålder.

ÅlderKopparrajden (skidor)6e juniloppet (löpning)Vittangirundan (cykel)
Upp till 8 år800 m.1,5 km.
9-12 år3 km.3,8 km.
13-15 år11 km.7,5 km.
Upp till 15 år.10 km.

Frågor kring Vittangiklassikern eller Miniklassikern

E-post: vittangisportklubb@hotmail.com
Telefon: 070 632 96 79